Email: info@sydak.nl Telefoon: 0180-491300

Lichtstraten/lichtkoepels

Polycarbonaat lichtstraten voor platte daken.

Levering en plaatsing van polyester lichtstraten van de hoogste kwaliteit.

Een polycarbonaat lichtstraat bestaat uit spouwplaten die gemaakt zijn van meerwandig polycarbonaat, die omrand worden door aluminium profielen. Polycarbonaat is een kunststof die bestendig is tegen hoge en lage temperaturen.

Sydak handelt onder het merk ‘Alcolight’ lichtstraatelementen van polycarbonaat in verschillende breedten, dikten en vormen. Hun eigen productie stelt ons in staat om uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, terwijl zij de spouwplaten en profielen volledig op uw wensen kunnen afstemmen. Deze flexibiliteit vertaalt zich in de mogelijkheid om vlakke en gebogen lichtstraten te realiseren.

Type:
gebogen
zadelkap
lessenaar
piramide
noorderlicht

Polyester lichtstraat voor platte daken.

levering en plaatsing van polyester lichtstraten.

Polyester lichtstraten worden in tegenstelling tot lichtstraten van polycarbonaat [linken naar de productpagina van polycarbonaat lichtstraten] altijd uitgevoerd in gebogen elementen. Het grote voordeel van deze polyester uitvoering is dat zij zelfdragend zijn en er daardoor geen profielen benodigd zijn.

Sydak levert en plaatst lichtstraten van polyester. Onder het merk Alcopol worden enkel- of dubbelwandige lichtstraatelementen geproduceerd. Het gebruikte materiaal voor deze panelen is gewapend polyester, hetgeen een hard materiaal is dat bestendigd is tegen weersinvloeden zoals UV-straling en vochtigheid.

Type:
gebogen

Samenstelling:
Polyester elementen zijn standaard voorzien van beschermfolie (weersbestendigheid 10 jaar)

Kleur:
helder / opaal

Afmetingen: Paneellengte is afhankelijk van de overspanning                                                                ” 
Paneelbreedte, werkend 1.020 mm
Vrijdragende overspanning mogelijk tot 4.000 mm

Afdichtingmaterialen:
PE onder- en tussenband

Bevestigingmateriaal:
Thermisch verzinkt

LTA (lichtdoorlaatbaarheid)
helder
75%

opaal
58%

Isolatiewaarde:
Enkelwandige constructie
K-waarde : 5,56 W/m2K

Dubbelwandige constructie
K-waarde : 2,63 W/m2K

Opties:
Elektrisch bedienbare ventilatie-unit(s)
Elektrisch bedienbare ventilator(en)

Brandgedrag:
Standaard uitvoering, moeilijk ontvlambaar

Lichtplaten voor de vezelcement golfplaten

Enkelwandig in polycarbonaat, pvc en of polyester.

Dubbelwandig in polycarbonaat

Lichtcassettes voor de sandwichpanelen en of enkelstaal.

Damwand lichtplaten dubbelwandig in polycarbonaat.

Dubbelwandig, dus uiterst sterk en vormvast
De dubbelwandige lichtplaat is gemaakt van 3 mm polycarbonaat. Het paneel is uiterst sterk en vormvast. Dit dankzij de dubbelwandige uitvoering. De platen zijn af-fabriek volledig afgedicht aan weerszijden. Ze zijn leverbaar in lengtes vanaf 500 mm tot 8.000 mm. Ons advies is echter de platen niet langer dan 5.000 mm te bestellen. Immers, polycarbonaat werkt onder weersinvloeden.

Heldere of opaal lichtplaten
FALK levert zowel heldere als opaal lichtplaten. De heldere platen hebben een lichtdoorlatendheid van circa 74 procent. De platen met een opaal kleur laten circa 40 procent van het licht door.

Lichtcassettes voor sandwichpanelen van polycarbonaat.

NATUURLIJK DAGLICHT

De gezondheid van mens en dier profiteert van een werk- of verblijfsruimte met natuurlijk daglicht. Als je optimaal gebruik maakt van het materiaal dat hiervoor bestaat, krijg je uitstekende resultaten.

Polycarbonaat buiten- en binnenplaat
De lichtcassette bestaat uit een polycarbonaat buiten- en binnenplaat. De lichtcassette heeft exact dezelfde profilering als de dakpanelen. U kunt de cassette daardoor van nok naar goot laten plaatsen óf deze laten aansluiten op de sandwichpanelen. De lichtcassettes zijn leverbaar in lengtes vanaf 500 mm tot 7.500 mm.

Helder of opaal
U kunt kiezen voor een heldere cassette of voor een cassette in een opaal kleur. De heldere cassette heeft een lichtdoorlatendheid van circa 74 procent. De opaal cassette laat circa 40 procent licht door.

Lichtdoorlatendheid versus isolatiewaarde
Goed om te weten: lichtdoorlatende elementen hebben over het algemeen lagere isolatiewaarden dan sandwichpanelen. De totale isolatiewaarde van uw gebouw loopt hiermee dus wat terug. Maar u krijgt er wel gratis licht voor terug. Hoeveel licht u wilt hebben? Dat bepaalt u uiteindelijk zelf. Het gaat om de juiste balans tussen licht en isolatiewaarde.